Symposium 

We verwelkomen u graag op ons symposium SACRA 705, de toegang is gratis en we voorzien simultaanvertalingen naar het Nederlands en het Frans. Registratie is aanbevolen en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Symposium SACRA 705: Schoonheid: bron van evangelisatie

Zondag 24 juli 2022 – 14.30 uur

Radisson Blu Hotel Hasselt, Torenplein 8, 3500 Hasselt

Parking: Capucienenstraat, 3500 Hasselt  (onder het hotel)

 

Sprekers:

Dr Elisabeth Lev: Dr Liz Lev is kunsthistorica van de universiteit van Chicago, en haalde haar doctoraat aan de universiteit van Bologna. Sinds meer dan 20 jaar woont zij in Rome, waar ze onder andere kunstgeschiedenis doceert aan de Pauselijke Universiteit van St Thomas Aquino. Zij is teven auteur van boeken, waaronder ‘Hoe de Katholieke Kunst het geloof redde; de triomf van schoonheid en waarheid in de kunst van de Katholieke reformatie’. Aan de hand van de rijke geschiedenis van Vlaamse kunst zal zij over het belang van de schoonheid voor de evangelisatie spreken.

Elizabeth Lev (elizabeth-lev.com)

Selina De Maeyer: Full time fotografe, gaat in haar fotografie ongehinderd haar eigen weg. Niet verstoord door opgelegde stromingen of trends. Haar streven is gevoelsoverdracht. Ontroering. Charmeren.. Haar verhaal is er een van hartstocht en geloof, van dankbaarheid en fijngevoeligheid. Zij is tevens de auteur van de kortfilm ‘Come and See’, Bekroond als beste kortfilm op de 8e editie van het Mirabile Dictu-Filmfestival van het Vaticaan, in 2017

Selina De Maeyer

 

Matthew Alderman: Deze Amerikaanse architect ronde het ‘classical architecture program’ af aan de University of Notre Dame, hij is tevens een illustrator en designer, hij spreekt frequent over kerkbouw en sacrale kunst. Hij werkte mee aan de bouw van verschillende kerken in de Verenigde Staten. Hij gaf tevens een cursus voor seminaristen aan de universiteit van het Heilig Kruis in Rome. Matthew Alderman is lid van de Orde van Malta.

Matthew Alderman Studios

 
 

Sir James MacMillan: Deze wereldbekende Schotse componist studeerde compositie aan de Universiteit van Edinburgh en haalde een doctoraat aan Durham University. Hij schreef oa. meerdere missen, een stabat mater en recent een Kerstoratorium. Tevens schreef hij de Mis voor de zaligverklaring van John Henry Newman in Birminghan door Paus Benedictus XVI. Hij is dominicaan van de derde orde. In 2015 benoemde Koningin Elisabeth II hem tot Knight Bachelor.

James MacMillan (boosey.com)